http://www.makepovertyhistory.org C.F. JESÚS CATALÒNIA: DES DE FORA LA SANTA CREU!!

martes, junio 16, 2009

DES DE FORA LA SANTA CREU!!

Lo partit començava a les 18:00h però a les 15:00h, 3 hores abans, pels voltants de la Santa Creu la “cosa” ja menejava i dixava clarament a vistes que el que s’havia de jugar unes hores después no era un partit més!!

Teles i peçes de roba, llançols, “estropajos” vells, qualsevol cosa servia per a fer unes pancartes reivindicatives per protestar davant una situació que continuem pensant que és molt injusta (“Les Terres de l’Ebre també som Catalunya”, “La FCF tracta injustament al Jesús Catalònia”, “Al Catalònia no hi ha diners però si dignitat”, “La il·lusió d’una afició no es pot comprar”), mentrestant, l’equip de Canal Terres de l’Ebre junt amb l’equip de Radio Pèrgola muntàvem los equips de so, enxufant cables, pantalles, monitors... Electrojulio desplegant una pantalla gegant, que malgrat la bona voluntat i disposició de tots, no es va poder posar en marxa degut a la forta claror que encara hi ha actualment a les 6 de la tarde. Poc a poc, un degoteig contínuo de socis i aficionats s’anaven congregant a l’esperar de l’arribada de la tripleta arbitral (lo major cap de turc mai vist!!) i a l’equip visitant (que també es van quedar incrèduls al conéixer el tancament de la Santa Creu). Feia falta poc més d’un hora quan van arribar els arbitres que van ser rebuts en uns aplaudiments estrepitosament sarcàstics. (I ara obro un petit parèntesi. Una anécdota molt aclaridora de tot lo que ha passat estos dies, és que ni la tripleta arbitral savia que la confrontació era a porta tancada!! Van preguntar si lo públic jesusenc sempre rebia així als arbitres: en aplaudiments!! Quan se van percatar del que pasaba no donaven crèdit!! A porta tancada i a ells ningú els hi havia comunicat reS!! Una vegada més la Federació Catalana mos sorprén!!). Poc después los jugadors de l’Aiguafreda van anar passant 1 per un entre els aficionats jesusencs que els hi van donar un bitllet en la cara del seu president. Les mirades dels jugadors eren d’estranyesa i ressignació total, jo crec que la majoria d’ells haurien preferit jugar en condicions “normals”.

I ara?? Pos a esperar l’inici!! L’intent fallit de la panatalla gegant va fer que los assistents busquessen, com fos, un lloc de fora al camp per poder vore lo partit : les finestres de les cases barates estaven plenes de públic, a la teulada dels vestidors del Sant Jordi, damunt de cotxes i furgonetes (incluida la del Presi), sobre 4ó5 cadires de plàstic al costat del muro, a la reixa de l’hort de les Carmelites, d’altres van intentar seguir lo partit d’una manera més “tranquila” assentats davant la tele convencional per a on se podia seguir lo partit i escoltar la retransmissió de Radio Pèrgola. Crits de suport, ànims, tabals, los jugadors estaven solts dins al camp però notaven la nostra presencia.

Va ser un partit molt diferent que tots recordarem emprenyats. Vore un partit del nostre Cata per la tele quan està jugant a pocs metres és una sensació com a mínim estranya i nova, que espero que no s’haigue de repetir moltes vegades.
Al final, res a objectar ni a la victòria de l’Aiguafreda ni a la implicació dels nostres jugadors. Lo futbol és un esport per viure en passió i educació, que per sort últimament guanya qui més s’ho mereix i en aquest cas no vam ser natros.

Després dels 90 minuts i de la tensió acumulada i del malestar generalitzat dels últims dies, la gent no es movia del carrer. Voliem despedir la gran temporada del nostre equip i ja que no mos van dixar fer-ho des del camp ho vam tindre que fer al carrer. Lo primer a sortir va ser Guillermo Camarero (una cerveza per favor) que en la cara d’estupefacció va pagar. Acte seguit tots los jugadors que no podien creure lo que estaven veient, tot i jugar a porta tancada, tot i la derrota abultada, un gran nombre d’aficionats estàvem allí aplaudint una grandísima campanya!! I com ja hem dit moltes vegades, com l’objectiu no era l’ascens (però si haguessem pujat millor, a nivell esportiu!!) vam anar tothom a celebrar la magnífica temporada a La Pèrgola. Som així de massoques, que celebrem les derrotes !! i per a que después diguen que no som catalans, que també celebrem la derrota de l’11 de setembre!!

La Federació mos ha robat una il·lusió i una gran tarde de futbol!! Així com un bon calaix d’euros per al club, que molta falta mos fan!! Que som un club pobret!! I això, d’alguna manera o altra ho haurà de pagar. Ens en deu una de molt gran!! No passa cada temporada que el teu equip jugue un partit de tornada d’una promoció com a local!! No sé com ni quan serà. Si pronte o tard, però la Federació “de tots” haurà de sufragiar lo mal que mos ha fet. N'estic segur.

Les meues fotos#

Les fotos de Ximo#

Etiquetas: , , ,