L'efectivitat i experiència local, junt amb les ajudes arbitrals dobleguen (momentàneament) al Catalònia.

Alineacions:
U.E AiguaFreda:
Cardenes, Febre(1),J.Pla, Toneu, Viñet(1), Muntades, Cosses,Riera, Verdager(1),Cesc, PuigCanvis:Entra: Muntal Surt: CescEntra: Molist Surt: Verdager
C.F Jesús Catalònia: Marcos(1),Xavi, Solla, Calafat(1),Aleix(1), Gumiel(1), Delatorre, Isaac(1), Juanma(1), Joel(1), Castillo(1)Banqueta; Marc(1),Oscar(1),M.Carles(1), Entrenador: Guillermo Camarero(1),Pau Alegria(1),Manuel Calvo(2)roja minut 35.
Canvis: Entra:M.Carles Surt: IsaacEntra:Ondozabal Surt: CastilloEntra:Sisco Surt: Calafat
Gols: 0-1 Aleix minut 7, 1-1 Toneu minut 14, 2-1 Viñet minut 18, 3-1 Cesc minut 25, 4-1 Cesc minut 37 i 4-2 Juanma minut 82.

Se respirava l'ambient de les grans ocasions, com l'esdeveniment se mereixia!! Més de 100 persones en 2 autocars, es van desplaçar fins a Vic per a poder vore lo partit d'anada de la Promoció d'ascens a Preferent.

Lo partit va coménçar de manera immillorable per als interessos jesusencs, ja que Pitxixi Aleix dixava lo seu sello personal a la Catalunya interior (35è gol de la temporada), i donava l'avantatja al Catalònia. Però l'alegria va durar més aviat poquet, per què abans de la mitja part, i en certes "ajudetes" arbitrals l'AiguaFreda va cap-girar sobradament l'eliminatòria fent 4 gols abans de la mitja part (3 d'ells igual: fora de banda, pentinada al 2n pal i gol, i l'altre d'un xut llunyà!!)!! Caent com una...llosa!!

La repressa es va tindre que retraçar 20 minuts perquè l'àrbitre no volia continuar sinó hi havia protecció policial (potser lo seu sub-conscient ja li deia que no havia fet massa bé les coses!!). Durant la 2na part lo control del partit i el joc va recaure totalment en los jesusencs, intentant reduir distàncies i dixar l'eliminatòria una mica més oberta de cara al partit de la Santa Creu. Finalment, a pocs minuts de la conclusió del 1r partit de la Promoció, Juanma Fatsini feia un gol de falta (3r partit consecutiu que marca de lliure directe!!), que dixa la porta (Que n'aprenguin!!) entre-oberta per a la Preferent. I més oberta que hagués pogut ser, si el linier no hagués rectificat un penal xiulat per l'àrbitre a Pitxixi Aleix, damunt del minut 90.
NOTES PER A l'OPTIMISME:
- L'arbitratge va estar molt "casero". A excepció de la jugada del penal (molt determinant) la resta de la "matxacada" va ser a base de faltetes, tall del joc, targetes (fins a 11 jugadors i 3 membres de l'staff tècnic), etc...res gros, però anar carregant!!
- L'Aiguafreda té un equipàs. Algun jugador (encara que no molts) cobren més de 1000 euros (al Cata se'n paguen 3 de jugadors en este preu. I un pressupost de 150.000 euros, natros només 40.000). Té gent molt experimentada, de categories superiors, contundent, corpulenta, veterana...però tot i així vam estar a la seua altura, fins i tot per dalt (tot i lo marcador massa abultat!!).
- La REMONTADA ÉS POSSIBLE!! en 2-0, 3-1 lo Cata està a Preferent. I este equip està perfectament capacitat per fer-ho (ja ho ha fet!!)
- S'espera a la Santa Creu una afluència de públic històrica!! Se comentava que baixarien 2 ó 3 autocars d'AiguaFreda. A més li sumarem tots los incondicionals jesusencs, més tots los aficionats de la Comarca que vindran a donar-nos força per a que un altre equip Ebrenc estigue a la Preferent i de pas ajudar a que no baixe un altre a la 2na Territorial. Mitjans de comunicació, Tabals...serà una jornada històrica que acompanyarem en l'Ascens!!
- La tranquil·litat d'haver cumplit, sobradament, l'objectiu de la temporada. No hem d'estar pressionats. Ells si!! porten molts "calers" invertits i tot lo que no sigue pujar serà un fort fracàs!!

PERILLS
- Los seus saques de banda. Mos van fer 3 gols així. Les mides reduïdes de la Santa Creu farà que qualsevol jugada de banda a partir de mig camp sigui jugada de gol.
- La seua experiència i fortalessa física, junt amb el resultat favorable faran que no hagin d'arriscar massa i simplement hauran de sortir a defensar-se.
- Lo Catalònia no ha guanyat per més de 2 gols a cap dels 4 primers classificats de la Lliga (2 empats: Camp Clar i Gandesa i 1 victòria per la mínima davant La Cava: 2-1).
Evidentment, tot això són números i suposicions.
Lo desenllaç, diumenge 14 juny a les 18:00h a la Santa CREU!!